Címkék listája

Könyvajánló: The Summer I Turned Pretty - A nyár, amikor megszépültem [Nyár-trilógia 1.] (Jenny Han)

Szerelem, vívódás, fájdalom, buzgóság... valahogy így lehetne néhány szóban összefoglalni a könyvet. Egy kellemes, emberközeli, romantikus történet, főleg így néhány hónappal a nyár kezdete előtt, ami tökéletesen szemlélteti, hogy milyen is a tiniknél az a bizonyos utolsó nyár, ami egyszer mindig eljön... ahonnan már minden más...

Azon a nyáron kezdődött el minden. Azon a nyáron lettem szép. Azért, mert akkor éreztem először szépnek magam. - idézet megosztása


Fülszöveg

"Ebben a könyvben mindaz benne van, amire minden lánynak szüksége van nyáron."

Ahogy beköszönt a nyár, Belly maga mögött hagyja az iskolai életét, és Cousins Beachre menekül, oda, ahol élete minden eddigi nyarát töltötte. A nyaralóban nemcsak otthon érzi magát, távol az otthontól, de a számára legkedvesebb emberek veszik körül: Susannah, édesanyja legjobb barátnője a fiaival, Conraddal és Jeremiah-val. Belly azóta üldözi a szerelmével Conradot, amióta az eszét tudja, de mindennél jobban reménykedik abban, hogy ez a nyár más lesz, mint a többi. Bár megjelenik egy új srác, Cam, aki egy kicsit elvonja a figyelmét, és Conrad testvére, Jeremiah is sóvárgó pillantásokat vet rá, Belly szíve már Conradé. Vajon a fiú is neki szánja az övét? Tényleg olyan nyár áll előttük, amely mindent megváltoztat?


Ahogy belefogtam az olvasásba, elsőre kicsit olyan szokásos tini szerelmes sztori érzésem volt, azonban ahogy elkezdtek kikristályosodni a részletek, rá kellett jönnöm, hogy azért itt sem színtiszta arany és méz minden. Ennél jóval több részlet rejlik a műben, melyek egy részét a főszereplő múltjának megismertetésével fedi fel az író.

Rendszeresek a történetben az olyan fejezetek, amelyek Belly korábbi éveiből írnak le egy-egy fontosabb eseményt, ezeket a fejezetcím alatti feliratok jelzik. Nekem személy szerint kifejezetten tetszik ez a megoldás, bár valamennyire megtöri a történet folytonosságát, de mivel az emlékek megfelelő helyre vannak befűzve, így szerintem csak javít az élményen.

Összességében sok szempontból viszonylag reálisnak érzem az írottakat, mégis elgondolkodtató olvasni, hogy milyen is a viselkedésünk kívülről nézve. Olvasás közben sokszor elgondolkodtam, hogy vajon én is így viselkednék-e egy hasonló környezetben, és be kell hogy valljam, erre a kérdésre nem mindig tudtam válaszolni.

A jó barátok nagyon fontosak az életben. Olyanok, mint egy lánytestvér. - idézet megosztása

Ahogy a fülszöveg is leírja, a történetek központjában egy ifjú baráti kör, és az ő családjuk áll. Alapvetően ezen a közönségen látható minden olyan jellemvonás, ami hasonló esetekben a valóságban is megfigyelhető, így szerintem a legtöbb olvasó azonosítani tudja magát valamelyik karakterrel, talán ezért is olyan könnyen befogadható az írás.

A tökéletlenségek teszik a dolgokat gyönyörűvé. - idézet megosztása

Alapvetően mindenképp meg kell jegyezni, hogy ez egy tinikről szóló könyv, ne is várjunk tőle mást. Sok felnőtt van, akik bár szeretik a romantikus történeteket, mégsem annyira szeretnek tiniregényeket olvasni, nekik ez a könyv nem való. A fiatalság, és az ilyen érdeklődésű emberek számára viszont bátor szívvel tudom ajánlani a könyvet, úgy gondolom, hogy érdemes elolvasni. Ha szeretnéd megmutatni a könyvet az ismerőseidnek is, vagy valamelyik idézetet különösen igaznak látod, akkor pedig ne félj megosztani őket a mellettük található linken.

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.