Címkék listája

Minecraft Pocket Edition teszt - 1. rész: menürendszer, világgenerálás

A múlthéten beszereztem a Minecraft Pocket Edition teljes verzióját. Jelenleg az ALPHA 0.6-tal játszom, és úgy gondoltam hogy írok egy rövid véleményt róla. Kezdjük tehát a menürendszerrel, és a világgenerálással.
Amint elindítjuk a játékot, ezzel a képernyővel találkozhatunk:

A főmenü tehát letisztult, és elérhetőek benne a fő játékelemek. A játékhoz való csatlakozás, amiről majd később lesz szó, a játékindítás, valamint a beállítások. Természetesen a logó alatt pedig helyet kapott a verziószám is.



A beállítási képernyőn lehetőség van a felhasználónév beállítására, az érzékenység beállítására, a rezgés ki/be kapcsolására, valamint a peaceful mód bekapcsolására. A játék egyik hiányossága, hogy a nehézségi szint egyéb jellegű átállítására (pl.: easy, normal, hard) nincs lehetőség a gépes verzióval ellentétben, és a békés módot is csak itt a beállításokban tudjuk bekapcsolni, amihez előbb ki kell lépnünk a főmenübe, ugyanis játék közben nincs lehetőségünk elérni máshogy a beállításokat. Ennek oka talán az, hogy a játék összeomlana ha egy világon való játék közben valaki pl. átírná a felhasználónevet.
Itt már a világválasztó menü látható. Oldalra tologatással válthatunk a világok között, valamint felül a "Create new" gombbal létrehozhatunk egy újabb világot is, amit most én is megteszek. A világnak megadhatunk itt is egy seed-et, valamint beállíthatjuk hogy survival vagy creative módban szeretnénk játszani, majd legenerálhatjuk a világunkat. Az én új világomat körberepkedve ez a kép fogadott:
A világgenerálás szerintem meglehetősen szép, még ha a táj kicsit kevesebb blokkból és állatból (mert azok is vannak, csak most itt valahogy pont nincs egy sem) áll. A táj változatos, sivatagok és havas placcok ugyanúgy megtalálhatóak mint a PC verzióban. A háttérben látható egy hegy, előtte egy cukornáddal, a kezemben pedig azok a tárgyak, amiket kreatív módban a játék alapból a kezünkbe ad.
Persze mindennek megvan a maga hátránya, és mivel a Pocket Edition egy mobil verzió, így talán valahol logikus hogy a világ is sokkal kisebb mint a gépes társában. Itt látható tehát a világ széle, a Pocket Edition egyik különlegességével, az Invisible Bedrock-kal ami megakadályozza hogy csakúgy kisétálhassunk a világból. Persze nem ez az egyetlen blokk amivel a gépes verzióban nem találkozhatunk csak itt, de erről majd pár poszttal később részletesebben is írok.


Egyenlőre ennyit a világokról. A következő posztban az inventoriról, craftolásról, égetésről, és a játék alapvető kezeléséről lesz szó, addig is jó szórakozást mindenkinek!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.