Címkék listája

Minecraft Pocket Edition teszt - 2. rész: irányítás, barkácsolás, ládák, égetés, stb.

Megérkezett a Minecraft Pocket Edition teszt és bemutatás második darabja, amelyben az irányításról, barkácsolásról, és az égetésről lesz szó.


Persze a bemutatáshoz én ezt a szép arany platformot fogom használni. Persze nem vagyok öngyilkos és ezt nem kézzel raktam össze hanem egy kis segítséggel. A játékban a bal alul található nyilakkal lehet mozogni. A képernyőn az ujjunkat bárhol húzva tudjuk forgatni a képet, az egyszeri hozzáéréssel letehetjük a blokkokat, a lenyomva tartással pedig kiüthetjük a blokkokat. (illetve ételek esetén megehetjük, vagy íj esetén lőhetünk)
Alul ha az inventory sávon rákattintunk a "..."-ra, akkor megjelenik ez az inventory ablak. Itt ha rákattintunk valamelyik item-re, akkor az bekerül az alsó inventorysáv első slot-jába, az összes többit egyel odébb tolva. Persze ezeket a cuccokat én nem magam szerezgettem meg, de ez most részletkérdés. A felül található Armor gombra kattintunk, akkor elérhetünk egy páncélfelületet.
Ezen a felületen bal oldalon megjelennek azok a páncélzatok, amik az eszköztárunkban vannak, és középen látszódik az a páncélzat ami éppen rajtunk van. Az inventoryban felül látható továbbá egy Craft gomb. Ezzel előhívható egy olyan felület mint a Crafting Table-ben, csak itt persze csak a 2*2-es területen elkészíthető dolgok craftolhatóak.
Íme a craft felület. Én most egy crafting table-ben vagyok, így mindent craftolásra lehetőségem van. Pontosabban csak majdnem mindenre. Bal oldalt lehet választani hogy milyen típusú dolgot szeretnénk craftolni, ez után középen kiválaszthatjuk a tárgyat amit el szeretnénk készíteni, ez után pedig a bal oldalt látható gombbal lecraftolhatjuk azt.
És íme ez az ami miatt azt mondom hogy nem mindent lehet a crafting table-ben elkészíteni. Íme az úgynevezett Stone cutter, ami úgyszint csak itt a Pocket Edition-ben elérhető, gépen nem. A kőből, téglákból, stb. készült blokkokat CSAK ebben van lehetőségünk elkészíteni. Egy stone cutter craftolásához pedig 4 darab cobblestone-ra van szükség.
És íme egy láda. Bal oldalt van a láda, jobb oldalt pedig az inventory. Ha ráklikkelünk egy itemre, akkor 1 darabot helyez át a másik oldalra. Ha nyomva tartjuk, akkor pedig annyi itemet helyez át, amennyi ideig lenyomva tartjuk. (pár másodperc után az egész stack-et áthelyezi)
Ez pedig egy kemence. Kattintással kiválaszthatjuk hogy melyik slot-ba szeretnénk betenni a blokkokat vagy itemeket. Ekkor bal oldalt kiemeli azokat az itemeket, amik behelyezhetőek ebbe a slotba, az után a bepakolás pedig úgy megy mint a ládánál. Persze bal oldalt itt is csak azok az itemek látszanak, amik a kemence legalább egyik slot-jába behelyezhetőek. A kiégett itemekre "rákattintva" azok bekerülnek az inventorynkba.
És végül íme itt egy kép, bal oldalon a kemence, mellette egy crafting table, amellett egy láda, és legjobbrább pedig egy stone cutter látható. (valamelyik oldalán és a tetején fehér fogaskerekekkel, ami ebből a szemszögből pont nemigazán látszik.)






Most egyenlőre ennyi, a következő részben pedig a blokkokról, itemekről lesz szó. Addig is jó szórakozást!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.