Címkék listája

Minecraft Pocket Edition: Kipróbáltam a 0.7.1.-et, íme pár szó róla

Nemrég kijött a Minecraft Pocket Edition 0.7.0-ás majd a 0.7.1-es változata. Sok dolog változott az előző verzióhoz képest, most ezekről írok pár szót.

Már régebben volt egy posztsorozatom a Minecraft Pocket Edition-ről, és abban bemutattam a 0.6-ban megtalálható dolgokat, azonban a 0.7-ben tényleg nagy változtatások jöttek, így ezekről mindenképp érdemes írni. A változások alapvetően 2 csoportra oszthatók, az ingame módosítások, és a megváltozott GUI. Először az utóbbiról írnék.

A főképernyő most már a gépes minecrafthoz hasonló lett, kapott egy hátteret. A jobb alsó sarokban találhatjuk a beállításokhoz vezető nyilat, ami ugyan ezen a helyen megtalálható a játék közben előhozható menüben is.
A beállítások képernyője is megváltozott, mostantól csoportosítva találjuk meg az opciókat. A csoportok  között bal oldalon válthatunk a 4 kis piktogrammra kattintva. Ezek közül a legfelső az alapvető beállításokat tartalmazza, a második az irányításra vonatkozóakat, a harmadik a grafikai beállítások, a legalsó pedig a hangra vonatkozó beállítások.
A "Play" gombot megnyomva, a gépes verzióhoz hasonlóan egy listás világválasztó menübe jutunk. Az új világ létrehozásánál is történt némi változás, mind a képernyő megjelenésében, mind a lehetőségekben, ugyanis bekerült ide is a seed lehetőségének megadása, azonban ez itt is csak opcionális.

Most pedig jöjjön néhány szó a játékmenetbeli újításokról. A világgenerálás szerintem szemmel láthatóan változott, valamint bekerült egy sokak által már nagyon várt eszköz a vödör, ami craftolható és teljes mértékben használható. A főbb újítások ezek voltak, lehet hogy kihagytam valamit, amennyiben igen akkor azt majd igyekszem pótolni, ugyanis nem néztem meg a hivatalos change log-ot. Hát persze hogy kimaradt valami! A Realms. De erről egyenlőre csak annyit, hogy elvileg ez még csak néhány felhasználónak működik. És ezzel szerintem teljes a változások listája, töltsétek le ti is, jó szórakozást!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.