Címkék listája

A Minecraft története - 2. Az első multiplayer próbálkozások

Ebben a posztban a minecraft eredetéről, azon belül pedig a legelső multiplayer próbálkozások korszakáról fogok írni néhány szót. Ezeket a verziókat még úgyszint nem volt lehetőségem kipróbálni, azonban ha a jövőben lesz, akkor természetesen a tapasztalataimat is le fogom írni.

A Classic creative időszakában a játék alapjai létrejöttek, valamint bekerült néhány blokk. Ezt követően jogos a kérdés, hogy merre tovább. Notch úgy döntött, hogy belefog a multiplayerbe. A 0.0.15a verziószám alatt 2009 június elsején útjára is indult a többszemélyes játékmód a minecraftban. Két napra rá, változatlan verziószám alatt bekerült a chat, valamint a játékosok nevének a fejük alatti kiírása. Június 8.-án bekerültek az admin parancsok, valamint hivatalosan kiadásra került a multiplayer a 0.0.16-os verzióban. 10.-én a /broadcast parancs neve /say-re változott, bekerült a /setspawn és a /banip, valamint a játékoslista a tab billentyűvel. Ezen a napon kezdődött meg a skin rendszer tesztelése is, de ezt csak 14.-én tárták a nagyközönség elé, egy napon az üveg és a szivacs tesztelésével. 6 napra rá a szivacs és az üveg is kiadásra került, valamint fejlesztették a grafikus felületet. Ekkor jelentek meg az animált láva és víz textúrák is. Ekkor jelentek meg továbbá a a szinezhető clotch blokkok, a wool elődjei, valamint az aranytömb. Itt egy rövid kihagyás következett. A következő fontosabb frissítés július 11.-én került be, ez pedig nem volt más mint a beállítások képernyő, valamint a gyorsbillentyűk testreszabhatósága. Másnap pedig már csak egy kevésbé fontos frissítés jött, ami megváltoztatta a verziók számozását, az eddigi #.#.##A rendszer helyett bevezetésre került a #.##_## rendszer. (a # számokat, az A pedig betűket jelöl) És igazából ezt tekintjük ennek az időszaknak a végének. A következő posztban a survival teszt időszakról lesz szó, addig is jó szórakozást!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.