Címkék listája

Gépek a közösség ellen - (Sirius videója, és a saját szavaim)

Néhány nappal ezelőtt megnéztem Sirius FTB sorozatának 10. részét, és érdekes dolgok hangoztak el benne, ez ügyben szólnék most néhány szót. A bejegyzés megértéséhez ne feltétlen szükséges a videó ismerete, de javaslom hogy azért nézzétek, illetve inkább hallgassatok bele egy kicsit.



 Bizony, ilyen esetek léteznek. Mióta a számítógépek ennyire elterjedtek, azóta számtalan problémát okoztak a társadalomnak. Az elidegenülésről mondjuk írtam már régebben is, azonban a mostani helyzet szerintem egy kicsit más. A fiatalokra alapvetően erősebb hatással vannak a videók, zenék, könyvek, stb., és ennek következménye az is, hogy könnyebben alakul ki erős kötődés egyes szerzőkhöz, bandákhoz, művekhez. Ez a kötődés szépen lassan egyre jobban felerősödhet, és idővel a gyerek az összes szabadidejét avval tölti, hogy az általa kedvelt szerző, gyártó vagy banda műveit nézi, olvassa vagy hallgatja. Rendszerint ezt ők nem is érzik bajnak, csak a körülöttük lévő személyeknek tűnik fel ez a monoton időtöltés.

Mégis miképp vethetünk véget ennek?

Ez egy bonyolult, azonban mégis fontos kérdés. A szülők, esetleg rokonok, vagy közeli barátok (ha maradtak) együttműködésével elérhető, hogy a gyerek a saját bőrén megtapasztalja ennek a hátrányát, veszélyét. Az ember abból tanul, ha átél, megtapasztal dolgokat, tehát segíteni kell őket abban, hogy kontrollált körülmények között rájöjjön arra, hogy ezen kívül más olyan dolgok is vannak a világban, amik örömet okoznak.
1. Először javasolnám, hogy egy közeli ismerős próbáljon meg beszélni vele arról, hogy milyen élményeket okozhat a közösség, valamint az élet más területe.
2. Én azt gondolom, hogy egy ilyen esetben nyugodtan nyúlhatunk idővel drasztikusabb eszközökhöz is, persze csak a fiatalok érdekében. El lehet őket mondjuk tiltani, stb. Bizonyos idő után meg fogják tapasztalni, hogy számtalan más örömforrás is van az életben.
3. Amennyiben vannak még barátai, akkor meg lehet próbálni rendezni mondjuk egy találkozót a haverjaival, sok olyan emberrel, akik közösségi életet élnek. Ha sokat tölt ilyen emberek között, akkor talán idővel rossz érzés tölti el, mert egészen máshogy viselkedik mint a többiek.
4. A legspontánabb megoldás, azonban a legmanipulálhatatlanabb is egyben, ha hagyjuk hogy maga tapasztalja meg. Egyszer majd történni fog vele is biztosan valami olyan dolog, ami nagyon megviseli. Ha ilyenkor azok, akikkel régebben beszélgetett, de mostanra megszakította a kapcsolatot, nem hallgatják meg őt, akkor idővel talán meg fogja tanulni, hogy szüksége van barátokra. Ekkor talán idővel helyreállítja a kapcsolatait.

Végszó

Sajnos ilyenkor súlyos esetben mindenképpen a durvább úthoz kell folyamodni szerintem. Idővel majd az ilyen gyerekek is rájönnek, hogy hálásnak kell lenniük azoknak, akik segítettek nekik kilépni ebből az "álomvilágból".

Kétlem hogy itt lenne az eredeti levél írója az olvasóim között, azonban ha esetleg mégis erre járnál, akkor köszönöm hogy elolvastad, ha szeretnéd dobhatsz egy üzit.


Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.