Címkék listája

Új tagok egy közösségben - Nehéz a becsatlakozás?

Erre egészen más válaszok szoktak érkezni az internet világában, és az élő humán társaságokban, azonban még ha sokan tudják is hogy ez milyen érzés, mégis képtelenek ennek megfelelően eljárni, pedig sokan igazán megérdemelnék, hogy intelligens viselkedéssel fogadják őket.

Ez a bejegyzés a minőségét, a tartalmát, és az összeszedettségét tekintve is jelentősen igénytelenebb lett mint amilyen átlagban szokott lenni. Ez részben talán annak tudható be, hogy eléggé rosszul érzem magam, ennek ellenére mindenképpen meg akartam próbálni létrehozni valamit.

Nagyon megoszlanak a vélemények arról, hogy nehéz-e beilleszkedni egy embercsoportba. Amikor valahol kialakult egy közösség, aminek a tagjai már összeszoktak, akkor azt nehéz megbontani. Ez persze mindkét irányba igaz. Valakit kitépni sem könnyű belőle, azonban talán még ennél is nehezebb újként becsatlakozni.

Az internet hatása

Bizony egy facebookos csoportba, vagy más online közösségbe csak belép az ember, posztol pár hülyeséget, és máris lehet hogy megszeretik. Ez viszont nem az igazi, mert így idővel fel fog lazulni a csapat, és végül semmi jó nem sül ki az egészből. Nincs meg az az összetartó erő, ami bizonyos egyéb közösségek esetén megvan. Nem érzik annyira az emberek hogy együtt kell maradniuk, mert ilyen közösségek bármikor újabbak és újabbak kialakíthatóak, főleg ilyen szedett-vedett emberekből.

Mi a valós közösség?

Sokan hajlamosak ezt a szót használni a kényszerközösségekre is, azonban fontos, hogy  kettő nem összekeverendő. Egyikből kialakulhat a másik, mindez megeshet esetleg fordítva is, de fontos, hogy óriási különbségek vannak közöttük. Egy igazi közösséget az élet formál, és a tagokat összetartja valami. Valami olyan dolog, ami nem a kötelezettség. Azok az embercsoportok, akik csak azért vannak együtt mert muszáj, azok alapvetően nem alkotnak igazi közösséget. Ezeket a csoportokat nem feltétlen úgy kell elképzelni, mint nevükön nevezett csoportok, sokszor ezek csak ilyen "ők szoktak együtt lenni" jellegű dolgok.

A valós közösségek befogadó képessége

Tulajdonképpen ez volna az a téma, amiről ma eredetileg írni szerettem volna nektek. Mivel egy ilyen közösség jól összekovácsolódott emberekből áll, ezért az utólagos bekerülés nem egy egyszerű feladat, és csak akkor lehetséges, ha a csapat nyitott az új tag felé. Ilyen esetben természetesen van esélye beilleszkedni, és ahogy idővel kicsit jobban megismeri esetleg a többieket, úgy egyre fontosabb pozícióra tehet szert. Sokszor jó is lehet a csapatoknak újabb tag, ugyanis bővítheti a megbeszélhető témák, és a vélemények tárházát.

Honnan is ez a téma?

Ez ismételten egy érdekes kérdés, és általában inkább a posztok elején szokott lenni. Nézegettem a facebookon azokat a csoportokat, amiket a rendszer ajánl nekem, és akkor lettem figyelmes arra, hogy egy eléggé nagy részük nem teljesen arra van, amire ezt a funkciót kitalálták, azonban manapság a való életben sem teljesen arra használjuk a közösség szót, amire kitalálták. Ilyen ez a világ. Semmi sem az igazi már.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.