Címkék listája

CSAK!

A 21. században élünk, még ha ez nem is tűnik fel mindenkinek. Bármerre járunk a világban, mindenütt szembe fogunk találkozni olyan kérdésekkel, hogy "Miért...?". Sokan a baráti körben elfogadott válasznak tartják, hogy "CSAK!", azonban az élet során ez nem lesz elég.

Egyre jobban terjed ez a csak korszak, és hódítja meg a fiatalságot, ennek azonban számtalan hátránya is van. Fontos megjegyezni, hogy vannak olyan helyzetek, amikor valóban megfelelő ez a válasz, azonban számtalan területen, egy szóbeli felvételin, egy állásinterjún, vagy egy hivatalos megbeszélésen ez nem egy jó válaszadás.

Miért szeretnél az iskolánkba járni?  - CSAK. - Ebből mit érezhet a felvételiztető tanár? Egyértelműen azt, hogy nem akarunk abba az iskolába járni, vagy hogy annyira fejletlenek a kommunikációs képességeink, hogy azért nem szeretnének felvenni, hogy ne rontsuk tovább az intézmény eddigi hírnevét.

Miért szeretnél itt dolgozni? - CSAK.  - Ez is hasonló helyzet, azonban itt még az előző helyzetnél is visszataszítóbb lehet ez az egy szavas válasz, ugyanis egy cég munkásainak tudniuk kell kooperálni, esetleg tárgyalásokon vagy megbeszéléseken részt venni, és megindokolni a gondolataikat, döntéseiket.

Miért szeretnél a cégünk partnere lenni? - CSAK.  - Hivatalos ügyekben soha nem válaszolhatjuk azt hogy csak, mert az csak arról tanúskodik, hogy tulajdonképpen nem tudunk vagy nem akarunk válaszolni a kérdésre, jelen esetben hogy esetleg nem akarunk együttműködni. Persze ha az a cél, hogy azonnal elássuk magunkat, arra tökéletes megoldás ez, azonban kétlem hogy bárkinek is ez a terv lebegne a szeme előtt.

Az a gond, hogy sok esetben a gyermekek környezetében senki nincs, akitől kommunikációt lehetne tanulni. A megfelelő kapcsolatok fenntartásához feltétlen szükséges az a jó beszédkészség. Persze az internet ebben is ellenünk van, ugyanis a netes írogatásban már egyre kevésbé számít alapvetőnek ezeknek az íratlan szabályoknak a betartása, azonban egy komolyabb munkahelyen, vagy szinte bárhol az üzleti és közösségi életben létfontosságúak. Remélem, hogy azért idővel megérti majd a társadalom, hogy bizony ezekről a dolgokról is beszélni kell a gyerekekkel. Valamire lehet válasz a csak, de sok mindenre NEM.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.