Címkék listája

A MI bolygónk, a MI felelősségünk

Eleinte a földön béke uralkodott és egyensúly... mióta azonban megjelent az ember a bolygón, szépen lassan elkezdett mindent tönkretenni. Manapság a környezetszennyezés már hihetetlen méreteket öltött, és ami körülvesz minket, az tarthatatlan.

A gyáraink, a hulladék lerakóink, a járműveink, a bányáink, stb. mind csak rombolják a világot amelyben élünk, és ennek egyre erősebben érezzük is a következményét. Sokan csak a felmelegedést emlegetik, azonban a dolog ennél sokkal összetettebb. A hőmérsékleten kívül számtalan dolog megváltozik. Egyre nagyobb mennyiségű környezeti csapás, egyre szennyezettebb levegő és víz, és még sorolhatnám bőven. Ezek azok, amiket okoztunk az elmúlt éveink, évtízedeink során.

Felelősség

A bolygó a miénk. Mi élünk rajta, és mi védjük meg, vagy épp tesszük tönkre a rajta zajló folyamatokat. Itt nincs te meg én, a föld nem tud válogatni. Nem csak azokat érintik a következmények akik nem tesznek semmit ellene... a következmények mindenkit érintenek aki és ami a földön él. Ha azt szeretnénk, hogy a gyermekeink normális viszonyok között élhessék le az életüket, akkor bizony ideje felébredni és elkezdeni tenni valamit ennek érdekében.

Mit lehetne tenni?

Szelektálj! Takarékoskodj! Csak azt vedd meg, amire szükséged van! Hangzanak el szerencsére egyre több helyen az oly ismerős mondatok. Sokan tudják hogy mit kell tenni, de mégsem teszik. Sokan most is csak tologatják a problémát, és nem értik meg, hogy hiába a gyárak okozzák a szennyezés nagyját, attól még mi is igazán megpróbálhatnánk tenni a dolog érdekében egyrészt úgy, hogy környezettudatosabb életet élünk, másrészt pedig meg kell jegyeznünk, hogy kiket is szolgálnak ki azok az üzemek? Minket. Amíg van igény, addig van termelés. Amennyiben mindenből (természetesen anyagi lehetőségeinknek megfelelően) megpróbálnánk a környezetbarát módon előállítottat vásárolni, akkor azok iránt nőne meg a kereslet, így azok termelése növekedne az olcsó, tömeggyártott, és legfőképp szennyező termékek helyett.

Mikor kellene tennünk valamit?

A válasz egyszerűbb mint gondolnánk: MOST! Illetve ha tehetném akkor azt mondanám hogy 10-20 évvel ezelőtt, de mint tudjuk, ez nem igazán kivitelezhető. Ha most nem teszünk semmit, akkor már késő lesz, sőt, már tulajdonképp most is rég késő. Ideje tehát hozzászokni a gondolathoz, hogy környezettudatosan kell élni. Ez jó a földünknek, és ezen keresztül kedvező nekünk is.

Ötletek listája

Gondolom szinte mindenkinek van valami ötlete, tanácsa, hogy mit lehetne tenni a környezetünk védelméért. Ideje összegyűjtenünk ezeket az ötleteket! Írd fel a gondolataidat TE is az alábbi "aktív listára", és gyűjtsünk össze minél több ötletet, tanácsot. Írd az ötletedet a vonalra, majd nyomj egy entert, és máris felkerül a listára.


Ezt a bejegyzést a Homokba kell írni blog Kampányolok! című bejegyzése inspirálta, amelyet IDE KATTINTVA elolvashattok.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

6 megjegyzés :

  1. Szia!
    Amit írtál nekem nagyon tetszik!! Nagyon sajátos és az ötlet, hogy gyűjtsük össze együtt az ötleteinket fantasztikus!! De jóó, már nem vagyok egyedül, ezek szerint mégis csak hasznos amit csináltam. Úgy látszik akadnak még emberek, akiknek szintén fontos bolygónk egészsége! :)
    Nem baj, ha kiteszem a blogot az oldalamra?

    VálaszTörlés
  2. Dehogy baj :) Köszönöm a pozitív véleményedet :)

    VálaszTörlés
  3. Nincs mit, csak az igazat mondtam! :) Én köszönöm, hogy megírtad ezt a cikket, és, hogy segíted ezzel a Kampányt! :)
    És köszönöm a feliratkozást is, nagyon sokat jelent! :)

    VálaszTörlés
  4. Nincs mit, örülök hogy okozhttam neked pár boldog percet :)

    VálaszTörlés
  5. :D:D:D Meglett!!!
    Hozzácsaptam az Amiért érdemes blogolni bejegyzéshez!! -Hát igen, ez is egy ilyen ok! :)
    (Az Ui.-ban van a blogod linkje.)

    VálaszTörlés
  6. Látom, mégegyszer köszönöm! :)

    VálaszTörlés

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.