Címkék listája

Nyár-Bulizás

Rengeteg fiatal indul bulizni a nyáron, de a veszélyekre sokan nem gondolnak!

Tavaly történt meg, hogy a nyári Balaton Sound fesztiválon agyhártyagyulladást kapott egy lány, amibe hamarosan bele is halt. A szerencsétlenség elég nagy port kavart a médiában. A rengeteg víruson, baktériumon és egyéb kórokozón kívül más veszélyek is leselkedhetnek az óvatlan fiatalokra.
Szinte minden fesztiválon előfordulnak különböző kábítószerek, party drogok, tudatmódosítók. A legsajnálatosabb az, hogy az ember talán nem is tud róla, hogy a szervezetébe került valami. Előfordulhat, hogy az üdítőbe teszik a szert. Az önfeledt szórakozás közben senki nem veszi észre amikor belekerül. Az áldozat mit sem sejtve iszik egy kortyot, majd rosszul érzi magát ezért félre vonul a tömegből. Elájulhat vagy összeeshet és másnap értékeitől megfosztva, kisemmizve ébredhet, arról nem is beszélve, hogy aki ilyesféle aljasságra vetemedik nem riad vissza a nemi erőszaktól sem. Mit tehetünk az italba tett tudatmódosítók ellen? Mindig figyeljünk oda rá, hogy ha üvegből iszunk azt a szemünk láttára nyissák ki, ezen felül hüvelyk ujjunkkal mindig takarjuk be az üveg száját amikor épp nem iszunk belőle, így elég kicsi az esélye annak hogy bármi belekerüljön. A pohár kicsit veszélyesebb mert az üres pohár alján már várhat valami... A másik megoldás (szerintem ez egyszerűbb) ha nem üvegből hanem műanyag palackból iszunk üdítőt. A kupak eléggé ellehetetleníti a cselszövés kivitelezését.

Egy másik veszélye a tömeg. Nem mindig jó. Ott van például az az eset ami néhány éve megint csak nagy port kevert, amikor a túlzsúfolt szórakozóhelyen pánik tört ki és a menekülni próbáló tömeg halálra tiport néhány fiatal lányt. Ez ellen sajnos nem lehet védekezni, talán csak annyit, hogy ügyelünk arra, nehogy elessünk, mert a pánik közepette senki nem áll meg segíteni, inkább átlépnek az emberen.
Ezek elég súlyos dolgok és bár nem túl nagy az esélyük mégis több példa mutatja hogy előfordulhatnak. Apró odafigyeléssel talán elkerülhető a baj, és úgy gondolom, hogy ez még nem gátol meg senkit abban, hogy jól érezze magát és felszabadultan mulathasson.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

2 megjegyzés :

  1. Szia! A cikket "nullásnak" ítéltem, mert úgy gondolom, hogy semmi új, eddig nem hallott információt nem tartalmaz.
    A szüleinktől már vagy milliószor hallhattuk ezeket a figyelmeztetéseket, a Balaton Sound-os és összetaposós sztori is, mint írtad, nagy port kavart, még a csapból is ez folyt, tehát... Semmi új nincs a bejegyzésedben annak, aki nyitott szemmel jár a világban.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszönöm a kritikát, mint minden kritika ez is épít. Ez volt az első bejegyzésem, remélem később még belerázódom, minden esetre köszönöm hogy megosztottad a véleményed, elolvastam és használni fogom. Írtad, hogy minden szülő elmagyarázza ezt a gyermekének, én ezt nem így gondolom. Bizos ami biztos mégis megírtam ezt a bejegyzést, hátha valakinek még tudok újat mondani, de nagyon örülök, hogy mindez számodra már nem újdonság.

    VálaszTörlés

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.