Címkék listája

Blogdesign kisebb képernyőn

Sokan elkészítenek egy designt a blogjukhoz a saját monitorukon, azonban ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon gondolunk azokra, akiknek kisebb a monitoruk? A görgetősáv a kisebb gond, de ha a dolgok egymásra csúsznak, az már gond.

Egymásra csúszás

Elég gyakori az összemásolgatott designoknál, hogy kis képernyőn egyes elemek egymásra csúsznak, amivel az a gond, hogy sokszor ez az egészet olvashatatlanná teszi. Ilyenkor ideje elgondolkodni azon, hogy vajon fog-e azért küzdeni a felhasználó, hogy elolvashassa a szöveget, vagy sem... Súgok: nem fog. 

Megoldás #1: teljesen fix design

Ez a megoldás természetesen nem előnyös, de legalább megoldja a problémát. Ha a designunkat mindenhol pontosan fixáljuk (és mindezt egymáshoz képest tesszük), akkor nem fog meglepetés érni. Fontos megnézni azonban, hogy mihez képest fixáljuk az egyes konténereket. A képernyőhöz fixálással nagyon óvatosan kell bánni, mert ezek hajlamosak egymást kitakarni ha nem vigyázunk.

Megoldás #2: fluid/adaptív/reszponzív design

Ezek a haladóbb megoldások. Ha szeretnéd megtudni, hogy melyik pontosan mit is jelent, akkor ismét navigálj át a webfejlesztői blogunkra, ahol megtalálod a választ. KLIKK IDE!

A probléma leggyakoribb okai

 - Monitorhoz képest pozicionált fejléckép
 - Keveredés a z-indexekben
 - Hibás szélességbeállítások
 - Egymás alatti dobozok, amik a képernyő átméretezésekor kicsúszhatnak egymás alól

Ugye te megnézted a designodat kisebb képernyőn is? (egyszerűen méretezd kisebbre a böngésző ablakot, és ellenőrizd, hogy a tartalom továbbra is olvasható-e)


Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.