Címkék listája

Díj #2 - Hát csaknem ismét... ;)

Bizony, mai napon megkaptam az második díjamat, ami nem meglepő módon ismét Lucinda nevéhez fűződik.

Küldi: Lucinda
Blogja: Homokba kell írni
Köszönjük!


Szabályok

Írj 10 dolgot magadról!
Válaszolj a küldő által írt kérdésekre!
Tegyél fel 10 kérdést!
Küldd tovább 10 embernek!

Írj 10 dolgot magadról

0. Még mindig nem tudom, hogy ide mit írhatnék...
1. Sokak szerint viszonylag lányos vagyok, és nem tagadhatom, hogy van benne igazság.
2. Minden ilyen és hasonló gondolkodást igénylő bejegyzésemnél megállapítom, hogy ez a blog már több mint 2 éves.
3. Nem szeretek kinevetni másokat.
4. Borzalmasan fárasztó szóviccek és tükörfordítások tudnak az eszembe jutni teljesen spontán.
5. Amikor épp nem nagyon van dolgom és gondolkodom, akkor sokszor érdekes elméletek jutnak eszembe, de ezeket sajnos általában nem tudom hová leírni, így hamar elvesznek a süllyesztőben.
6. Hajlamos vagyok rosszul érezni magamat, ha nem tudok egy levélre minél hamarabb válaszolni. Nem szeretem megvárakoztatni a feladót.
7. A bejegyzéseimet általában nem tervezem meg előre, csak írok ahogy sikerül. Néha persze előfordul egy kis tervezés, főleg eseményeknél, de nem jellemző.
8. Sokszor a egy-egy teljesen apró dologgal is el tudok szórakozni, és képes vagyok egy órát küzdeni azért, hogy pl. a blogon egy gomb úgy nézzen ki ahogy szeretném.
9. Nem kedvelem a teljesen anoním megjegyzéseket a blogomon, mégis engedélyeztem őket, mert senkit nem akarok kizárni a véleménynyilvánításból.
10. Úgy döntöttem, hogy a blogomon Lucinda kommentjei mostantól kapni fognak valami kis ikont, majd kitalálok valamit. ;)

Válaszolj 10 kérdésre

1. Magadért vagy inkább másokért írsz?
Írni általában magamért írok, de eközben folyamatosan itt lebegnek a szemem előtt azok, akik majd a soraimat olvasni fogják. Általában az irományaim elsődleges célja, hogy papírra/képernyőre vessem a gondolataimat, de próbálom közben átgondolni azt is, hogy mit éreznék, ha én volnék a szövegem olvasója. Ha néha az olvasóink helyébe képzeljük magunkat, akkor olyan dolgokat fogunk tudni írni, amelyek valóban úgy hatnak a célközönségünkre, ahogy azt szeretnénk.

2. Mi az ami a legjobban motivál a blogod vezetésében?
Mikor épp mi, ez valamennyire változó. Általánosságban mondhatjuk, hogy azért írok, hogy a gondolataim eljussanak másokhoz, de tulajdonképp ennél sokkal többről van szó. Sok bejegyzés azért születik, hogy megmutasson a világnak problémákat, szituációkat, vagy tanácsokat adjon másoknak. Ezeknek a szövegeknek a megírására többnyire az motivál, hogy ha közzéteszem őket, akkor azt érzem, hogy én megpróbáltam segíteni, megpróbáltam valamit jobbá tenni.

3. Mit gondolsz az önismeretről, emberismeretről?
Az önismeret egy érdekes kifejezés, nem feltétlen egyértelmű. Vannak az interneten, pszichológusoknál, és mindenféle egyéb helyeken terjengő önismereti kérdőívek, amik egyébként érdekesek, és érdekes eredményeket tudnak produkálni, azonban mindig felvetik a kérdést, hogy miért próbálja egy kérdéssor megmagyarázni nekem a milyenségemet. Mivel minden ember más, így nem feltétlen érzem azt, hogy ezek a kérdőívek egyértelműen minden esetben tökéletesen tudnak működni, véleményem szerint létezhetnek emberek, akiknél egy-egy ilyen teszt a valóság éles ellentettjét mutatja. Felesleges megpróbálni tesztek eredményei alapján bedobozolni az embereket, szerintem egyszerűen semmi értelme. Az önismeret alatt inkább a saját gondolatainkat kellene érteni, mint a kérdőívek eredményét, mert az önismeret önmagunk ismerete, nem pedig az, hogy milyennek gondol minket a teszt kérdéseit összeállító embercsoport. Különben is, senkit nem lehet teljesen ismerni, maximum nagyon. Sokszor még magunknak is tudunk meglepetéseket okozni. :)

4. Vannak kedvenc bloggereid? Ha igen, miért szereted őket?
Az első gondolatom erről a kérdésről, hogy "miért kérdezi ezt mindenki?". No de az első benyomást most tegyük félre, a válasz pedig természetesen egy erős igen. Sőt, olyan kedvenc bloggereim is vannak, akik csak volt bloggerek, de már nem folytatnak ilyen jellegű tevékenységet (persze remélem, hogy majd a jövőben ez még változik), ebbe a kategóriába egy elsősorban történetíró tartozik. Hogy ezek az emberek pontosan kicsodák, arról már korábbi bejegyzésekben volt, és majd még lesz is szó, úgyhogy inkább a miért részre próbálok valamiféle magyarázatot adni, de ez nem könnyű, mivel mindegyikük mással véste be magát a szívembe. Van, akit a világnézete miatt kedveltem meg, akad akit mindössze a blogjának és az írásainak a magas minősége miatt szerettem meg, és akadt, aki egyszerűen csak valaminek a terén segítséget nyújtott nekem.

5. Mi a véleményed a tumblröl?
"That is true. tumblr is not very original, but I feel like it would be good for a beginner like me." - írta  Jaychan egy amerikai internetes játék fórumán válaszolva az előző hozzászólásomhoz. Örömmel tölt el, hogy más is így gondolja ezt. Magával a rendszerrel semmi problémám, számtalan előnye van mind felhasználói, mind fejlesztői szemmel nézve, azonban talán pontosan emiatt keletkezik rajta sok minőségtelen tartalom. Könnyű használni, így aki nem tud minőségi munkát kiadni a kezéből, az is örömmel használja a rendszert, mert könnyedén kiélheti benne a nemlétező kreativitását. Tisztelet a kivételnek, vannak azért egész használható dolgok is rajta, de sajnos ritka. Erről egyébként már anno írtam, a korábbi tumblr témájú bejegyzésem IDE KATTINTVA elérhető. 

6. Mi az amiben úgy érzed ki tudsz teljesedni? Amit ha csinálsz igazán önmagad vagy?
Őőőő... írás? :P Szerintem ezt sok blogger elmondhatja magáról. De nem csak bejegyzésírás, hanem levél, fogalmazás, vagy bármi amiben valamennyire szabad kezem van. Ezen kívül pedig... hülyén fog hangzani, de én képes vagyok igazán önmagam lenni például programozás közben is, mert nagy hatalom az az érzés, hogy a gép most azt csinálja, amit mi szeretnénk, nem pedig azt, amit mások szeretnének. Szabadidőmben sokszor próbálkozok egyes reál tantárgyak tananyagait leprogramozni, mert ezek a témakörök szerintem érdekesek, például hogy az eddig szerzett kémia ismereteimet hogyan taníthatnám meg egy programnak, hogy utána Ő is meg tudja oldani azokat a feladatokat, amik mondjuk egy dolgozatban előfordulnak. A harmadik dolog amiben igazán önmagam vagyok, az pedig a másoknak való segítségnyújtás. Ennek számtalan előnye van egyébként rám nézve is, ugyanis meg kellett tapasztalnom, hogy ha másnak segítek, akkor avval én is többet fogok tudni. Jobban megismerem a területet, amiben segítséget kérnek tőlem, és ez igaz mind tananyagbeli, mind lelki, mind teljesen egyéb problémákra.

7. Mindenkinek vannak furcsaságai, ami nem feltétlenül rossz. Írj le közülük 3-at. :)

a) Amikor levelet írok valakinek, akkor teljesen mazochista tudok lenni, és ha elkezdek egy levelet, akkor azt nem szeretem félbe hagyni. Képes vagyok több oldalt legépelni telefonról, ha épp kedvem tartja, mert azt a levelet már nem akarom ott hagyni félkészen, és talán akkor is nyugodtan írnám tovább, ha közben felrobbanna körülöttem a lakás. Valahogy nekem ez a kommunikáció alapvető része.

b) Ha az időm engedi (és nem vagyok nagyon beteg vagy hulla fáradt), akkor boldogan elsétálok nagyjából bárhová anélkül, hogy felszállnék bármire. Persze lehet, hogy a tömegközlekedés gyorsabb, rendszeresen igénybe is veszem idő híján, de valahogy van egy hangulata annak, amikor az ember az utat buszozás helyett gyalog teszi meg, még ha így esetleg jelentősen tovább is tart.

c) Nem írok rá emberekre hogy "szia, ismerkedjünk", és nem is megyek oda emberekhez hasonló módon. Tulajdonképp ha megismerek valakit, akkor az vagy véletlen, vagy meg akarok ismerkedni vele egy ideje, és végre sikerült találnom egy olyan mondandót, kérdést, stb. amivel odamehetek hozzá vagy írhatok neki, de ok nélkül nem ismerek meg másokat. Ha kell, akkor akár az illető születésnapját is szívesen megvárom, hogy egy "boldog születésnapot" levél keretein belül szerezzünk tudomást egymásról, de amíg nem tudok mondani/kérdezni valami konkrét dolgot, addig nem kezdeményezek beszélgetést.

8. Melyek azok a könyvek, melyeket a közeljövőben el szeretnél olvasni? Miért ezekre esett a választásod?
Nem nagyon szoktam könyveket olvasni. Egyrészt mert általában van jobb/fontosabb teendőm, másrészt pedig mert valahogy bár a könyvek tartalma érdekel, de maga az elolvasásuk nem vonz. (érdekes? tudom.) Egyenlőre a SzJG sorozatot kéne kivégeznem, mert annak persze azóta sem értem a végére, utána pedig Lévai Richárd Közösségi kalandozások című közösségi marketing esettanulmányokat tartalmazó könyve fog következni, amit már egy ideje be is szereztem.

9. Szoktál előre tervezni, gondolkodni a jövődről, vagy inkább a mának élsz?
Is-is. A nagyobb dolgokat, főbb eseményeket általában próbálom előre megtervezni, bár ez sokszor sajnos rajtam kívül álló okok miatt nem jön össze, azonban amikor nincs semmi előre tervezett teendőm, akkor általában nyitott vagyok a spontán dolgokra, sokszor hallgatok a hirtelen jövő gondolataimra, és teszem, amit épp ott és akkor jónak látok. Egy szóval tehát vannak terveim a közeli és távoli jövőmre nézve, de ezen tervek keretei között azért próbálok a mának élni. ;)

10. Van olyan hely, ahová soha nem mennél el? Ha igen miért?
Nem szoktam ilyen dolgokon gondolkodni. Biztos vannak ilyen helyek, mert vannak olyan helyek, ahová senki sem szeretne elmenni, de nem hiszem, hogy sok ilyen lenne. Szerintem jelenleg nincs semmi olyan hely, ahová bárki más szívesen elmenne, de én nem.

Tegyél fel 10 kérdést

1. Az ismerőseid tudják, hogy ezt a blogot Te vezeted, vagy inkább szeretnél elrejtőzni előlük? Miért?
2. Voltak korábbi sikeres/sikertelen blogjaid mielőtt a jelenlegit megnyitottad?
3. Előre átgondolod, hogy a következő időszakban miről fogsz posztolni, vagy ez mindig csak akkor derül ki, amikor elkezded írni az adott bejegyzést?
4. Van olyan zeneszám, amely nagy hatást gyakorolt az életedre?
5. Szoktál a blogodon közzétett tartalmakon kívül mást is írni? (pl.: történetek, könyvek, stb.)
6. Szerinted az interneten, vagy nyomtatott formában érdemesebb közzétenni írásokat?
7. Volt már olyan, hogy a blogod tartalmát más a saját neve alatt tette közzé?
8. Szoktál külföldi, idegen nyelven írt blogokat olvasni?
9. Rendeztél már a blogodon versenyt, játékot, stb.? Sikerült elérned vele a célodat?
10. Elégedett vagy az írásaiddal, vagy úgy érzed, hogy még fejlődnöd kellene?

Küldd tovább...

Ezt a díjat küldöm a Magyar Blogger Ifjúság facebook csoport minden tagjának.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.