Címkék listája

Kritika: H Lili Beauty [blog]

Bár most nem az erre kialakított űrlapon keresztül, de ismét blog kritizálásra lettem felkérve, ami nekem mindig nagy öröm. A most meglesett blog még viszonylag új, de a jelenlegi állapota ettől függetlenül egész jó. Klikk ide a blog meglátogatásához.

Az értékelés során ismét a korábban is használt 80 pontos szempontsoromat fogom használni.

Első benyomás

Ez a csoport 9 pontot kapott az erre adható 10-ből, ami átlagosnak számít ebben a kategóriában. A színösszeállításon nem nagyon van mit kritizálni, ránézésre rendben van, rendezettnek rendezett, átlátható, a szövegek olvasható színűek és méretűek, szóval elsőre nagyjából rendben van.

Kinézet

Erre sajnos csak 14 pontot tudtam adni a 20-ból, ami kevésnek tűnhet, de egyébként nagyjából átlagos pontszámnak mondható. Amiért itt levontam, az például a favicon hiánya, valamint egyéb apróságok, többnyire a bejegyzések formázásának kapcsán, ezen még volna mit csiszolni, a külalak tehát nem tökéletes, de egyébként nem olyan rossz, csak kissé befejezetlennek tűnik itt-ott, a bejegyzések formázása pedig alapvetően egész jó, de azért vannak javítandó, vagy a jövőben kerülendő problémák.

Tartalom

Ez a kategória 12 pontot kapott a 15-ből, erre megint csak azt kell mondanom, hogy nem áll olyan messze az átlagtól. Elsősorban az alapvető szabályok betartásának hiánya zavar engem, ezt többnyire a vesszőkre értem. Egyrészt néhol hiányolom őket, másrészt pedig ahol vannak, ott is... akkor leírom ismét, bár már párszor leírtam, és valószínűleg az iskolában is elhangzik párszor pl. informatika órán: a vessző előtt nincs szóköz, a vessző után van szóköz. Legalábbis így kéne lennie, de többek között nálad sem így van. A megfogalmazás egyébként szerintem egész jó, a szóhasználat rendben, a tartalmon nem sokat lehet kritizálni, inkább csak a formázása.

Használhatóság

Ez a kategória 9 pontot kapott az adható 15-ből. Ide többnyire a blogod elrendezése, valamint a navigációs lehetőségek értendőek. A kategorizálás nem ártana, valamint az oldalsáv elég üres, nem sok hasznos dolog van rajta. És (ne értsd félre, ezért nem vontam le pontot) kell oda az a bloggeres navbar? Mondjuk elfér. :)

Hozzáállás

Erre 15 pontot adtam az adható 20 pontból. Hangsúlyozom, hogy ez azt írja le, amit a blog alapján látok az írójáról, nem azt, amit személyesen tapasztalok, mert most elsősorban a blogról nyilvánítok véleményt, nem az írójáról. Erre is csak azt tudom mondani, hogy átlag körüli, mert az. Néha előfordulhatna Call to action!, valamint nem látom, hogy volna elérhetőség, pedig az soha nem árt, akár egy email cím, akár egy kapcsolatfelvételi űrlap formájában, vagy esetleg lehet ez egy twitter profil vagy facebook oldal is.

Összegzés számokkal

Első benyomás: 9/10
Kinézet: 14/20
Tartalom: 12/15
Használhatóság: 9/15
Hozzáállás: 15/20
ÖSSZESEN: 59/80 pont - harmadosztályú besorolás

Személyes vélemény

Egész jó munkának tűnik, és mivel még eléggé új a dolog, majd az idővel valószínűleg fog is még fejlődni. Úgy döntöttem, rákérdezek azért a technikára, hogy miket javasolna még a korábban készített rendszerem a bloggal kapcsolatban:

- Töltsd ki a blogod leírását! Ez által könnyebb lehet rátalálni a blogodra, valamint néhány helyen meg is jelenik!
- A blogod időzónája nem egyezik a számítógépedével! Ha a géped órája jól jár, akkor a blogodé hibásan van beállítva!
- Használj címkéket! Ezek megkönnyítik a navigációt, a bejegyzéseid rendszerezését, megtalálását, stb.
- Állítsd be az OpenGraph meta tageket! Ezeket a közösségi oldalak használják, a blogod népszerűsítésében a segítségedre lehet.

Beágyazás

A blogod besorolását IDE KATTINTVA, vagy az alábbi kódot egy HTML/JavaScript modulba bemásolva megjelenítheted a blogodon.


Fenntartjuk a jogot, hogy a későbbiekben visszalátogassunk a blogra, és újra leértékeljük azt. Amennyiben tehát a blog minősége leromlik, a megjelenő kép is megváltozhat. Az itt leírt kódot bármilyen oldalba beillesztheted amit már értékeltünk, minden esetben az adott oldal eredménye fog megjelenni.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.