Címkék listája

IF! DO! - A lustasághoz nem kell programozónak lenni...

Programozni azért is jó, mert az ember számtalan teendőt automatizálhat, akár otthon, akár a munkája során. Azonban a technika mára olyan szintre fejlődött, hogy mindezekre bármelyik hétköznapi ember is képes lehet, vágj bele bátran TE is!

Az IFTTT egy csodás lehetőség arra, hogy kicsit megkönnyítsük a dolgunkat, erre négy különböző lehetőség áll rendelkezésünkre.

IF - Üdvözlünk a jövőben

Megírsz egy blogbejegyzést, kiposztolod facebookra, kitweeteled, megosztod pinteresten... NEM! Valami érdekes hír került ki egy portálra, de lemaradtál róla? NEM! Esni fog az eső, de otthon maradt az ernyő? NEM! Az IF funkció segítségével létrehozhatjuk a saját "ha ... akkor ..." receptjeinket, amik később majd kiszolgálnak minket. Posztolhatnak helyetted facebookra, küldhetnek értesítést a mobilodra, küldhetnek leveleket, írhatnak jegyzeteket, csak rajtad áll hogy milyen receptet készítesz. Számtalan csatorna áll rendelkezésedre amelyek eseményeit követheted, és amelyekhez eseményeket hozhatsz létre. Építkezhetsz az időjárásra, vagy a mai hírekre épp úgy, ahogy akár a FB oldalad új posztjaira is. Gyűjthetsz adatokat egy táblázatba, posztolhatsz érdekességeket a faladra, vagy gyűjthetsz mindent a leveleid közé. Hozd létre a saját összefüggésed, és élvezd ki Te is a szabadidő és a kényelem előnyeit. Ha valami jó receptet alkottál, akkor pedig oszd meg pár kattintással, hogy az ismerőseid is azonnal használatba vehessék.

DO - Egy gomb mindenek felett...

Egy gomb. Három funkció. Egyszerű, gyors, kényelmes. A DO elsősorban telefonokra kényelmes, ahol egy általad megalkotott recept segítségével gombnyomásra oszthatod meg a tartózkodási helyedet, küldhetsz üzenetet, szólhatsz a barátnődnek hogy hazaértél, jelezhetsz a haveroknak hogy megjöttél a kocsmába, vagy épp kitweetelhetsz valami hasznosat. A csatornák ebben az esetben is ugyan azok, mindössze itt nincs feltétel, minden gombnyomásra történik. Mint minden más eseménynek, úgy a gombnyomásnak is vannak paraméterei amiket felhasználhatsz a receptek készítésekor, ebben az esetben ez leginkább a helymeghatározásra terjed ki.

DO Note - Gondolkodj, jegyzetelj, oszd meg!

Mire lesz képes a gombunk, ha még szöveget is írhatunk hozzá? Mégtöbbre! Lehet szó egy egyszerű tweetelésről, vagy valaminek a naplózásáról, de lehet szó akár jegyzetírásról, vagy bevásárló lista írásról is, néha bizony kényelmes ha a sorainkat egy kattintásra eltárolhatjuk, elküldhetjük valakinek, vagy valami hasonló. A gombnyomás paraméterei között itt nyilván megkapjuk a megadott szöveget is, így már valami összetettebbet is felépíthetünk.

DO Camera - Képeket a nagyvilágnak!

Csak el akarsz küldeni magadnak mailben egy fotót? El akarod küldeni a barátnődnek a legmenőbb szelfit amit valaha készítettél? Kiposztolnál egy képet a facebookodra, hogy mindenki lássa, hogy merre jársz? Ez is lehet egy érintés! A receptekben most már egy fényképpel is dolgozhatunk, így a vizuális élményeinket is közvetíthetjük a nagyvilág felé, vagy csak eltárolhatjuk magunknak valahol, ahol később majd rálelünk.

Hol? Hogyan? Mennyiért?

Az ifttt.com oldalon egy regisztrációval máris a kezünkben a világ. Ha szeretnénk minden lehetőséget kiélvezni, akkor persze az IF, valamint a három féle DO alkalmazásokat is be kell szereznünk az okostelefonunkra, de ezek is teljesen ingyenesek. Ha pedig megszereztük őket, akkor jöhet a szórakozás. :) Inspiráció kell? Akkor sem kell sokat várnod, hamarosan érkezik egy posztunk, amelyben összeszedjük a szerintünk leghasznosabb recepteket.

Te használod már az IFTTTt? Mire? Oszd meg velünk a gondolataidat!

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.