Címkék listája

Játékok, nem csak gyerekeknek

Egyes emberek azt gondolják, hogy a játékok csak a fiatalságnak valóak, azonban ez egyáltalán nem igaz. Tulajdonképpen minden felnőttnek szüksége van néha egy kis kikapcsolódásra, és ennek talán ez a legkézenfekvőbb módja. Hogy miért is? Mert több célt érhetünk el vele egyszerre.



Fejlődés, gyakorlat

Minden korosztálynak szüksége van arra, hogy néha kicsit tesztelje a tudását és a képességeit. A logikai játékok nem csak kikapcsolnak, hanem segítenek kicsit megtornáztatni az agyunkat, valamint a képességeinket. Ha nem használjuk az agyunkat, akkor idővel egyre inkább képtelenné fogunk válni erre, úgyhogy ebből a szempontból sem árt meg ez a fajta elfoglaltság.

Rejtvények

Érdekes kérdés, hogy a rejtvény pihentető-e, vagy sem. Alapvetően az agyunkat folyamatosan használjuk az ilyen feladatok megoldásához, azonban ennek ellenére összességében egy jó kikapcsolódás. A testünk pihen közben, és az agyunk is kicsit mással foglalkozik, mint általában a hétköznapokban. Fontos előny, hogy mint a játékokban, úgy ebben is lehet sikerélményünk, ami minden esetben egy jóleső érzés.

Közösség

Amennyiben valami társasjátékot választunk közös időtöltésnek, az sok esetben jól össze tudja kovácsolni a csapatot. Persze itt fontos a játékválasztás is, célszerűbb valami olyan játék amiben az emberek kicsit egymásra vannak utalva, segíthetik egymást. Persze sokat lehet tanulni az egymás ellenes játékokból is, azonban egészen mást. A Monopoly például nem feltétlen a tipikus csapatépítő játék, de a Catan telepesei például már jó szolgálatot tehet.

Versengés és vereség

Igen, ezt is meg kell tapasztalni és tanulni. A versengés általában felerősíti a teljesítményünket, azonban meg kell szokni, hogy nem mindig sikerül minden úgy, ahogy szeretnénk. A játék erre is jó. Minden szempontból kézenfekvő, ugyanis minden olyan képességünket szinten tartja, esetleg fejleszti, amire a hétköznapokban szükségünk van, sőt, még kikapcsolódásnak is jó.







Minden fénykép saját készítésű, így a bejegyzés többi tartalmával azonos feltételek igazak a felhasználásukra.

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.