Címkék listája

Nőnap

Március 8.-a van, szerintem mindenki számára egyértelmű, hogy mit ünneplünk ma. Nőnap van, ennek „tiszteletére” úgy gondolom nem árt egy bejegyzést létrehozni.

 Történelem

Nos,a nőnapot 1917 óta ünnepeljük március 8-án. Magyarországon valójában ez az időpont csak 1948-ban rögzült szovjet mintára. Előtte a Rákosi-korszakban kötelezően ünnepelt nőnapot különböző időpontokban rendezték meg. Eredetileg a nők évszázados küzdelmét elevenítette fel az egyenjogúságért és a szabad munkavállalásért, ez a feelingje azonban mára elavult, helyette egy kedves kis nappá vált, általában a férfiak virággal ajándékozzák meg a számukra fontos nőket. Nem szeretném,hogy bárki is elaludjon a monitor előtt,ezért legyen most elég ennyi a történelemről.

„Bezzeg férfinap nincs!”
Rengetegszer hallottam már elhangzani ezt a mondatot főleg tizenéves fiúktól. Véleményem szerint kevesen tudják, hogy nemzetközi férfinap igenis létezik. Magyarországon ez nem jelentős, talán azért nem, mert  2009-ben rendeztek először ehhez fűzhető eseményt (ellenben nőnapot 1917-ben). Úgy gondolom, hogy még nem terjedt el a november 19-i ünnep, de nem tudhatjuk mit hoz  a jövő.

Mit gondolnak a kisgyerekek erről a napról?

Szituáció: ma a rokonaink látogattak meg minket, köztük voltak kisgyerekek (unokatesóim). Gondoltam felteszek nekik pár kérdést. Szerintem nagyon aranyos válaszokat kaptam.

Ildikó, 4 éves

Én: Mit gondolsz a nőnapról? Szereted ezt a napot?
Ildikó: Nagyon jó mert apától kaptam csokit és anya is kapott cserepes virágot.
Én: Szerinted miért jobb lánynak lenni,mint fiúnak?
Ildikó: Mert a lányok tudnak fülbevalót rakni a fülükbe.

Lara, 5 éves

Én: Szerinted miért ünnepeljük a nőket? Kaptál valamit nőnapra?
Lara: Azért mert sokkal szebbek mint a fiúk,és ők jobban tudnak főzni. Kaptam egy rajzot az oviban egy fiútól, és apától virágot.
Én: Szerinted miért jobb lánynak lenni, int fiúnak?
Lara: Mert a lányoknak szép hosszú hajuk van, vehetnek fel rózsaszínt és lehet kisbabájuk.

Hajni, 6 éves. Ez a kedvencem, tőle csak egy kérdést tettem fel, de jót nevettem.

Én: Szerinted miért jó nőnek lenni?
Hajni: *gondolkodik, kinéz az ablakon* Nem kell fát vágniuk.

Összegzés
Alapvetően egy aranyos kis ünnepnek tartom, véleményem szerint nem a legfontosabb ünnepek egyike,de megvan a jó hangulata ennek is, ma is gyönyörű napsütés fogadta ezt (legalábbis lakóhelyemen). Minden olvasónak boldog Nőnapot kívánok a szerkesztőség nevében is!

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.