Címkék listája

Kritika: Nos, csak én [blog]

Amikor a kritika kérés megérkezett, azonnal rohantam az értékelős űrlapjaimért, és máris meglátogattam a küldött oldalt. Amikor megnyitottam a linket, akkor kellemes meglepetésben részesültem, ugyanis egy egész igényes blog tárult a szemem elé. A blogot IDE KATTINTVA érhetitek el.

Anno közzétettem a blogértékelő űrlapomat, most ennek mentén megpróbálom összefoglalni az adott kategóriákat.

Első benyomás

Erre a kategóriára 9 pontot adtam a maximális 10-ből. Egész jól néz ki a blog, a színösszeállítás rendben, a fejléc színei is passzolnak egymáshoz, rendezett is, a dolgok nagyjából ott vannak, ahol a helyük. A betűméret rendben van, mindenhol olvashatóak a szövegek, azt az egy pontot a fejléc olvashatósága szempontra vontam le. Az alcím fele nagyjából teljesen olvashatatlan.

Kinézet

Erre a kategóriára 16 pontot adtam a blognak a 20-ból. Alapvetően rendben van, igényes, stimmelnek a színei, össze is illenek, a betűtípus rendben, a hover színek rendben vannak, egyértelmű a tagolás, azonban egy pontot levontam a képelhelyezésre, ugyanis néhol szerintem túl nagy a kép, kisebb monitoron ki sem fér, közvetlen utána pedig egy nagyon kicsi kép, szóval ez így nem mutat egységes képet. Nem adtam meg továbbá a faviconra adható 2 pontot, mivel nincs favicon. A maradék egy pont levonás az igényes design címszónál történt, ugyanis a design azért elég sablon, sok majdnem ugyanígy kinéző blog jött már szembe velem a korábbiakban.

Tartalom

Ez a kategóriára a blognak végül 14 pontot adtam az adható 15-ből. A megfogalmazást a stílushoz illőnek találtam, a formázások rendben voltak, nem találtam semmit ami az alapvető íratlan sajtószabályoknak ellent mondana, vagy ami a netikettnek nem felelne meg. Az egy pontot végül a szóhasználat szempontra vontam le. Nem tudtam pontosan melyik kulcsszóhoz sorolni a megállapítást, a stílus kritériumnak is mondhatnám, de feltűnt hogy a bejjegyzések stílusa és szóhasználata nagyon vegyes, és néhány helyen például feltűnt, hogy két bejegyzés, amiknek egyforma stílusúnak kéne logikusan lennie, teljesen más szóhasználattal íródott.

Használhatóság

Ebben a kategóriában 13 pontot adtam a blognak az adható 15-ből. A navigációs lehetőségek rendben vannak, az elrendezés stimmel. A modulok sorrendje rendben van, a modulok illenek a tartalomhoz, azonban két szempontra mégis levontam egy-egy pontot. Az egyik dolog a modultartalom amire levontam, ugyanis a címkefelhő modul óriási, de tele van csak egyszer használt címkékkel, és akadnak köztük szerintem teljesen értelmetlenek is. A másik szempont aminél levontam, az a linkek a bejegyzésekben című pont, ugyanis nem nagyon találtam a bejegyzésekben, sem azok alatt oldalon belüli linkeket, amik pedig sok esetben kényelmesebbé teszik a navigációt, valamint a látogatókat is ott tartják az oldalon.

Hozzáállás

Ez talán a legérdekesebb és a legnehezebben megítélhető kategória, erre 16 pontot adtam az adható 20-ból. A bejegyzések gyakorisága rendben van, a bejegyzések eloszlása is stimmel. A reakciók fogadása tapasztalataim szerint rendben, Call to action! is tulajdonképp megvan. Három szempontnál vontam le pontokat, az összkép kulcsszónál levontam egyet, a marketing tervek kulcsszónál 0 pontot adtam a kettőből, és ehhez kapcsolódóan a célok szempont is csak egy pontot kapott a kettőből. A blogon nem látni hogy lennének céljai amik elérésére a blogger törekszik. A blog csak úgy van. Még a novellás versenynek sincs időrendje, nincs leadási határidő, csak valami körülbelül időpont.

Összegzés számokkal

Első benyomás: 9/10
Kinézet: 16/20
Tartalom: 14/15
Használhatóság: 13/15
Hozzáállás: 16/20
ÖSSZESEN: 68/80 pont - másodosztályú besorolás

Személyes vélemény

Szerintem nem rossz ez a blog. Lehetne még faragni rajta, de nem rossz. Végül nem vontam le pontot az oldalt megjelenő reklámért amit a blogger.hu megjelenít, sem a felső sávért, mert ezek nem a te műveid. A design lehetne kicsit egyedibb, de tartalmilag szerintem nem rossz, esetleg még a címkéket kicsit rendbe lehetne tenni. Összességében a 68 pont nem számít rossznak az eddigi tapasztalatok alapján.

Eredmény beágyazása

Az tőlünk kapott eredményt megjelenítheted a blogodon is. A besorolásunk szerint jelenleg jogosult vagy a "másodosztályú blog" embléma megjelenítésére a blogodban. Ezt az alábbi HTML kód elhelyezésével teheted meg:



Fenntartjuk a jogot, hogy a későbbiekben visszalátogassunk a blogra, és újra leértékeljük azt. Amennyiben tehát a blog minősége leromlik, a megjelenő kép is megváltozhat. Az itt leírt kódot bármilyen oldalba beillesztheted amit már értékeltünk, minden esetben az adott oldal eredménye fog megjelenni.

Ez a bejegyzés egy az egyben megjelenik a MBI hírei között is. Az ottani bejegyzés IDE KATTINTVA tekinthető meg.


Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.