Címkék listája

USB billentyűzet - magyar billentyűkiosztás Androidon

Bizony, az androidon a magyar USB billentyűzetek szeretnek nem működni... mármint működnek, csak angol billentyűkiosztás szerint. Lehet hogy egyes készülékek esetén a gyártók maguk orvosolták ezt a problémát, de sok esetben nem, az egészen biztos, mert már rendszeresen találkoztam ilyen kérdésekkel, íme tehát a megoldás.

A problémát orvosolni a legegyszerűbben az External Keyboard Helper Pro nevű alkalmazás segítségével tudjuk. Az app mindössze pár forintba kerül (vagy esetleg kalózkodhatjuk, de szerintem a fejlesztők ennyi pénzt azért megérdemelnek a munkájukért), azonban mindenképpen megéri.

Miután telepítettük, irány a beállítások. Mivel ez egy billentyűzet alkalmazás, így a "Nyelv és bevitel" menüpont alatt engedélyeznünk kell a használatát. Tegyünk pipát az app neve elé, okézzuk le a figyelmeztető üzenetet, majd ezzel meg is volnánk. Ekkor célszerű elindítani magát a telepített applikációt, és itt felülvizsgálhatjuk a beállításokat. Nálam az automatikus felismerés eddig minden esetben tökéletesen működött, de azért nem árthat kicsit meglesni, hogy miket is tud.

Ezt követően már használhatjuk is. Ha egy szövegmezőbe állunk, akkor lehetőségünk van billentyűzetet váltani. Kapcsoljuk át a google billentyűzetet (vagy amit eddig használtunk) az External Keyboard Helper Pro-ra, és máris tökéletesen működik az USB-s (vagy vezeték nélküli, esetleg bluetoothos) billentyűzetünk.

Persze a problémát más alkalmazásokkal is orvosolhatjuk, (például az asus tableteken előre telepített asus billentyűzettel) azonban én teljesen elégedett vagyok ezzel, és ha ez bevált, akkor miért használnánk mást? ;)

Ne maradj le semmiről!

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.