Címkék listája

Szabó Ervin Könyvtár - akár a zsebedben is!

Arról azért viszonylag sokan olvastunk, hallottunk, tanultunk, hogy a legtöbb könyvtár katalógusa elérhető az interneten, sőt, sok helyen az olvasójegyünkkel bejelentkezve felülvizsgálhatjuk a kölcsönzéseinket, hosszabbíthatunk, előjegyezhetünk köteteket, stb. De tudtad, hogy számtalan magyar könyvtár - többek között a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár is - akár a mobilodon is veled lehet? Gyors értesítés a lejáró könyvekről, hosszabbítás, kényelmes keresés a katalógusban, kötetek kedvencelése, akár több tagkönyvtárban is!

Miket intézhetünk a mobilunkon? 📱

A mobilalkalmazásba akár több olvasójegyet is rögzíthetünk, és ezeken ellenőrizhetjük a kölcsönzéseinket, kéréseinket, tartozásainkat, továbbá egyszerűen kereshetünk a katalógusban, áttekinthetjük az intézmény aktuális nyitvatartását, és egyes vidéki könyvtárakban akár a beíratkozást is megejthetjük a mobilunkról! És ami talán a legfontosabb, hogy 🔔 az app értesítéseket küld a nálunk lévő könyvek lejáratáról, így sosem csúszunk majd el, és nem kell késedelmi díjat fizetnünk!

Miket NEM intézhetünk a mobilappal? 😔

A mobilos beíratkozás a legtöbb könyvtárba nem érhető el, így ezekbe az intézményekbe csak személyesen, vagy egyes esetekben online tudunk beíratkozni. Ezen felül az appban található könyvtári kereső viszonylag "buta", az összetettebb könyvtári kereséseket sajnos nem fogja tudni, így ha pl. ETO számra, vagy tárgyszóra szeretnénk keresni, marad továbbra is a webfelület. A többi fontosabb könyvtári funkcióra azonban tökéletes!

Telepítés

A Qulto eCard alkalmazás elérhető a Google Play-en, valamint az AppStore-on - csak szkenneld be a QR kódot, vagy klikk ide, és már telepítheted is! Telepítés után, amikor megnyitod az alkalmazást, nincs más dolgod, mint a jelre kattintani, és bejelentkezni az olvasójegyeddel. 

Az Intézmény listában válaszd ki a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár intézményt (de sok más könyvtár is elérhető az appban, érdemes körülnézni!), majd pipáld be a Vegye fel az összes regisztrált olvasójegyem. opciót (ennek érdemi jelentősége akkor van, ha a FSZE több tagkönyvtárából is szoktunk kölcsönözni az olvasójegyünkkel - de egyszerűbb ha bepipáljuk). 

Az Azonosító mezőben add meg az olvasójegyed vonalkódját (NEM a kontrollszám, hanem a vonalkód alatti számsor kell!!! A kamera gombbal akár be is olvashatjuk azt az olvasójegyünkről.), a Jelszó mezőben pedig a hozzá tartozó jelszót. (amennyiben a webfelületen nem változtattad meg a jelszavadat, úgy a születési dátumod hónapja és napja, összesen 4 számjegy formájában, tehát ha január hetedikén születtél, akkor 0107) Jelöld be az Elolvastam és megértettem a könyvtár adatvédelmi nyilatkozatát. jelölőnégyzetet, és klikk az Olvasójegy felvétele gombra!

A következő képernyőn bepipálhatjuk, hogy melyek azok az olvasójegyek, amiket szeretnénk az app kezdőlapján látni - ha mindet használjuk, bátran hagyjuk őket bepipálva! Az itt be nem pipált olvasójegyeket a menüben az Olvasójegyek menüpont alatt fogjuk később elérni.

Teendők és értesítések

Ha megnyitjuk az alaklmazást, a kezdőképernyőn felül láthatjuk az olvasójegyeinket (vagy legalábbis azokat, amiknél ezt bepipáltuk), alatta pedig a mai teendőinket - a dátumra kattintva átfuthatjuk egy naptáras nézetben, hogy melyik napra lesznek tennivalóink, és persze mik ezek. Ha kiválasztjuk az egyik olvasójegyet, akkor pedig láthatóvá vállnak a hozzá tartozó könyvtár adatai, valamint az alsó füleken megnézhetjük a kölcsönzéseket (és hosszabbíthatunk is!!!! 🗓 ), kéréseink állapotát, és az esetleges tartozásainkat a könyvtár felé.

Ha körülnézünk az app menüjében, megtaláljuk a Katalógusok menüpontot is, ahol a könyvtárak állományaiban kereshetünk, valamint a Kedvencek, ahol a kedvencnek jelölt könyveinket láthatjuk. Ha pedig szeretnénk 🔔 értesítéseket is kapni, a Beállítások menüpontban adhatjuk meg, hogy a lejárati értesítések hány nappal korábban, illetve hány órakor érkezzenek, így többé sosem felejtjük majd el a határidőket!

Ha pedig több az app által támogatott könyvtárnak is tagja vagy, gond nélkül felveheted az olvasójegyeidet a többi könyvtárból is, így egy helyen intézheted a kölcsönzéseidet! Nincs ötleted, hogy mit kölcsönözz ki legközelebb? Íme néhány a legutóbbi könyvajánlóink közül:

Ajánlott bejegyzések

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

A hozzászólásokra vonatkozó szabályzat itt olvasható.

A bejegyzés eredeti verzióját megtalálod az Edemmester Gamer Blogon az alábbi linken:



A bejegyzés nyomtatott formában való birtoklása nem jogosít fel annak sajátodként való feltüntetésére, vagy avval való visszaélésre.